Och så satte matte igång att packa igen. Fast det var bara matte som höll på och packade och det gjorde hon i smyg. Sedan åkte vi och handlade men hon bar inte in maten i huset utan lät den ligga kvar i bilen, underligt. Så nästa dag körde matte fram bilen till huset och började lasta in min madrass, Åhhhneeej, inte ut på någon långresa igen tänkte jag.
Hon sa till husse att nu var det bara till att hoppa in i bilen för nu bar det av. Husse undrade förstås vart vi skulle men matte sa bara ”det får du se”. Vi åkte faktiskt inte så där jättelänge som jag trodde att vi skulle göra utan efter någon timma så var vi framme. Vi hade åkt till ett ställe som heter Marholmen i Roslagen. Matte hade hyrt en stuga där utan att tala om något för husse och MIG. Husse sa att han hade varit lite orolig där en stund under resan då matte svängde av mot Kapellskär, då började han fundera på om det var Åland vi skulle till. Väl framme så bar vi in väskor och mat i huset vi skulle bo i. Det var ett jättefint hus. Det fanns braskamin i stora rummet, tre sovrum och bastu. Det där med bastu förstår jag mig inte på men husse och matte gillade att sitta där inne. Vi gick på flera promenader varje dag och utforskade området med alla små öar. Vi tog också en lång prommis på fastlandet. Det var härligt där. Vi stannade bara 3 dagar men matte och husse tyckte att det var så fint där att dom tänker åka dit igen någon gång.

Loke

lokebaron

Här ser ni mig sittandes i soffan hemma hos halvbrorsan Baron (det är hans huvud som vilar mot bordskanten).

Marholmen, ja det var ett fint ställe. Enda nackdelen var att hundar inte får gå lösa där, hmmpff. Det fanns hur många fasaner och harar som helst och jag var ständigt på jakt i alla buskage. Men matte och husse sa att jag inte fick jaga där, det struntade jag fullkomligt i fast det är som sagt inte lätt att jaga när man går i koppel. Hoppas vi åker dit snart igen, då skall dom få sig en match (fasanerna och hararna alltså)

Primus

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>