Hejsan allihopa. Ni har väl undrat om det hänt mig och matte något eftersom vi inte har skrivit på jäääätelänge. Njaä, det har väl snarare varit så att matte har haft fullt sjå att hålla reda på sig själv, mig, Primus, resten av familjen samt jobba. Så det har liksom inte blivit någon tid över. Jag sa till matte här om dagen att ”nu får du allt ta och skärpa dig, eller tror du att jag är kapabel att sätta mig vid tangentbordet för att skriva själv, va´.” Hon vet mycket väl att jag har jättesvårt med stavningen, så jag måste få diktera. Nåväl, nog om detta. Vi kom hem ifrån semestern den 27 juli, jag undrade varför det var så väldigt bråttom hem men det blev jag ju varse Lördagen den 28, då hade matte gjort matsäck samt packat min utställningsväska. Det var utställning i Tamsvik nordväst om Stockholm och jag skulle vara med. När vi kom dit var där massor med hundar och människor. Vi hittade gammelhusse och hos honom slog vi oss ned, och vet ni vem som var där om inte min bror Mr.Svensson (Greirish Lucky Poh), tänk vi som inte hade sett varandra sedan vi var 8 veckor. Han bor ju i Holland nu för tiden men vi hade inget problem med att förstå varandra, det är ju tur att hundspråket är universiellt. Värre var det då för mattarna och hussarna, både hans och mina fick lov att prata med varandra på ett för dom främmande språk (Engelska), det gick lite knackigt i början men vartefter tiden gick så gick det bättre med språket. Sedan upptäckte dom att svenska och holländska har många gemensamma ord, så var det något ord dom inte kunde på engelska så drog dom till med det egna språket och det gick bra det också. Med på utställningen var också brorsan Dexter och syrran Gaia, där var också kennelsyskon till oss men dom är yngre än mig så vi tävlade inte i samma klass. För mig och Dexter gick det väl inte så där jättebra för men syrran klara sig bra och lilla My (Greirish Mi Chica Latina) sopade mattan med oss allihop och blev BIR, något som alla vi blev jätteglada för, både för Mys skull men framför allt för Pers skull med tanke på allt jobb han lägger ner på oss hundar.
Veckan efter utställningen försvann småmattarna till Gotland för en veckas semester så det blev ganska lugnt och skönt här hemma. Vi var och hälsade på hos Per för det var där som Mr.Svennson bodde under sin vistelse här. Med sig på resan hade Mr.Svensson sin sambo Jolie, en gammal varghundsdam som jag hade mycket respekt för. Dom kom också hem till oss och hälsade på en dag, så att jag fick visa dem hur jag bor och var jag tar mina promenader. Dom sa att dom tänker komma och hälsa på igen nästa sommar och det ser jag verkligen fram emot, samma sak med matte och husse, dom tyckte det var jätteroligt att få besök.
Sorgligt nog så gick Jolie bort bara 2 veckor efter att hon hade kommit hem till Holland igen, hon hade ett hjärtfel som bara blev värre så hon orkade inte fortsätta leva. Vi blev alla jätteledsna när vi fick höra det. Jolie blev 7 år.

Loke

meeting

Här är vi allihop, ifrån vänster, Jolie, Mariet, Mr.Svensson, Jo, O'boy, Primus, jag själv och matte.

Hej allesamman! Tack och lov att man är en liten byracka, jag tänker på hur Loke har det med sina bad och hans matte som håller på och rycker honom i pälsen jämt och ständigt. Det slipper jag, OK jag blir väl badad jag också emellanåt och kammad men det är inte samma sak.
Det har varit väldigt mycket varghundar den här månaden men det går riktigt bra tycker jag. När dom blir för närgågna och framför allt många som vill hälsa på mig samtidigt så fräser jag bara ifrån och dom springer iväg som skrämda harar. Inga problem med att vinna respekt där inte.
Jag måste få säga att Lokes mamma O’boy är en mycket stilig flicka. När hon var här och hälsade på tillsammans med Mr.Svensson och Jolie så blev jag blixtförälskad. Jag kunde inte slita mig ifrån henne så till sist fick Lokes matte göra det åt mig :o )
Jag har väl inte så mycket mer att säga så det får bli allt för den här gången.

Primus

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>