Jag har varit hos veterinären igen, fast den här gången var det inte på Albano som vi brukar utan en annan inne i stan. Hon stack i mitt framben (det heter blodprov säger matte). Matte har börjat ge mig lite godsaker i maten också. Först på morgonen, då häller hon en klick filmjölk och lite flingor i maten, åhhh vad det är gott. Sedan mitt på dan, då kanske jag får lite till fil eller lite sås, mums, och sen till sist på kvällen då brukar det också vara någon sås och kanske lite spagetti eller potatis, smask. Jo då så nu har jag fullt sjå med att komma ihåg mattiderna för i fall matte missar och ge mig alltså, för då ser jag till att påminna henne. Vi har varit på utställning igen fast den här gången så var det inte jag som ställdes ut, nä det var Primus, fast om det får han faktiskt ta och berätta själv. Joo, just det, jag har varit och vägt mig igen och den här gången sa matte att det var dags att rita kors i taket för jag hade gått upp 3,5 kg.

Hejdå! Loke

Jo då det är sant jag har blivit utställd. Det började med att Lokes matte och mellanmatte tog med mig till det där stället där en massa hundar går runt runt med sina hussar och mattar. Jag fick också göra det fastän jag inte ville. Jag förstod inte riktigt vad det var mellanmatte ville att jag skulle göra. Fast när vi hade hållit på sådär ett tag så fattade jag så mycket att hon ville att jag skulle gå bredvid henne och strunta i alla de andra hundarna, fast det var inte så lätt när dom andra hundarna inte struntade i mig.
Några dagar senare så väckte min matte mig jättetidigt på morgonen och hon och jag gick ut själva utan Loke. Sedan när vi kom in så fick jag bada och bli blåst på med hårtorken, huuu.
Familjen irrade omkring sådär konstigt och packade grejor som när vi åkte till Lokes utställning, fast dom packade inte lika mycket. Så bar det iväg, vi åkte bil i sisådär 45 minuter så det var inte speciellt långt. Utställningen vi åkte till var en Blandis utställning, så där var alla precis som jag av blandras. Vi träffade på två hundar som hade samma blandning som jag fast dom hade fått upprättstående öron och deras päls var en blandning av rakt och krusigt så dom såg väldigt rufsiga ut, men lika det var vi. Jag hade fått utställningsnummer 01 så jag var allra först. Domaren tittade och klämde på mig och sedan fick jag ett rosa band, det betydde att jag skulle in en gång till och bedömas med alla andra valpar som också fick det.
Sedan fick vi vänta och vänta för det var många hundar som ställdes ut, men till sist så var det min tur igen. Det hela slutade med att jag blev BIS 3 valp och vann en jättestor gul rosett, jag fick en medalj och en tuggleksak och 1, 5 kg mat. Så nog har jag varit duktig alltid. Loke har aldrig fått en så stor och vacker rosett så det så. Nu sitter den uppsatt på samma vägg som där Lokes rosetter hänger och sedan får vi väl se vem som tar hem flest och störst.

Hej svejs! Primus

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>