Den här veckan har mattes syster Lena och hennes schäfer tant Rajsa varit här och hälsat på, så det har varit ovanligt livligt här hemma. Vi har varit ute på långa promenader om morgnarna och jag visade Rajsa alla mina bästa ställen. Det enda som dom tyckte var lite jobbigt var alla fästingar, för där uppe i norrland som dom kommer ifrån är fästingar ganska sällsynta. En av dagarna åkte Lena och Camilla iväg in till stan för att shoppa lite, då fick Rajsa stanna hos mig och matte, fy vad hon tyckte att det var hemskt. Hon trodde nog ett tag att hennes matte hade glömt bort henne. Tänk sen när Lena kom tillbaks, vad glad hon blev, fast jag förstår henne precis. En av dagarna så var vi hemma hos mattes mamma Ella och åt middag. När vi sedan gick hem ifrån henne så mötte vi Camilla som hade jobbat den kvällen. Tänk jag blev så jätteglad över att träffa henne så där helt apropå att jag tog ett jätteskutt, fast jag skulle nog ha låtit bli det för samtidigt som jag skuttar så böjer sig Camilla framåt för att klappa mig. ”TJONG” sa det och jag tror att vi såg stjärnor båda två när vi krockade. Jag lyckades pricka Camilla mitt på munnen så hon fick en stor fläskläpp och själv fick jag väl en bula i huvudet, då säger husse ”ja det är då konstigt vad en del gör bara för att få något att skriva om i dagboken”. HMMPF, det var det värsta, åh då säger jag bara det att vänta ni tills ni får höra vad Primus har gjort den här veckan.

Hälsningar Loke

ventar

Här ligger jag (titta i dörrhålet, där är jag) och Primus sitter och vi väntar förhoppningsfullt på att matte skall tappa något smaskens på golvet.

Jaja, nu så skall vi väl inte ta i så väldigt heller. Gjort å gjort, ja, jag får väl ta och berätta som det är. Vi var som sagt ute och gick med tant Rajsa på en av dom där härliga långa promenaderna, när jag fick en så oemotståndlig lust att rulla mig. Jag får det ibland och då kan jag faktiskt inte låta bli, jag bara måste, hur mycket Lokes matte än ropar på mig. Jag kände den härliga doften en bit bort och jag rusade dit. Rajsa följde med hon också fast hon sa att det inte var något för henne. Men jag jag slängde mig gladeligen ner och började rulla mig. Lokes matte som fick syn på vad jag höll på med kom farandes och tjoade. Jag sprang till henne för jag tyckte att nu var jag fin så det fick räcka, fast det var så konstigt jag fick en så väldig klåda i nosen. Jag nös och nös, Lokes matte var alldeles vansinnig och bråkade på mig och sa att jag aldrig mer skulle få följa med henne ut om jag gjorde så här nån fler gång. Vad jag hade rullat mig i ? Jo, Lokes matte påstod att det var människobajs, ojdå, och hela jag var alldeles brun. Hon satte på mig kopplet och gick hem med mig på en gång. När vi kom hem så fick min matte ta hand om mig, och vet ni vad hon gjorde efter allt besvär som jag haft. Jo hon badade mig, inte en utan två gånger, då var vi riktigt osams hon och jag. Koppel och halsband fick åka i tvättmaskinen så allting inklusive mig själv blev skinande rent.

Ajöken! Primus

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>