Hejsan, Loke här. Jo jag lovade att berätta lite om kursen matte och jag har gått på. Den var en fortsättningskurs av valpkursen vi var med på i höstas. Den här gången fick vi göra kontaktövningar matte och jag, då skulle jag lära mig att titta lite mer på matte och jag skulle titta henne i ögonen också. Det är något som jag inte är så förtjust i men när vi hade hållit på och övat några dagar på det så tyckte jag inte att det var så farligt längre. Jag har dessutom kommit underfund med att om jag tittar riktigt djupt och länge i hennes ögon så får jag en godis, det är numera något som jag praktiserar gärna och ofta. Vi fick också lära oss att hoppa över hinder, något som jag inte heller gjort förut, men det var kul. Vi har också övat sitt och ligg, stanna kvar och inkallning. Matte säger att jag är jätteduktig på allt men att vi nog behöver öva mer både hon och jag. Det som sedan var helt nytt för oss var något som kallas för linförighet. Jag skall sitta bredvid matte, sen säger hon ”Loke fot” och börjar gå, då skall jag gå med henne tätt vid hennes sida och om hon svänger åt något håll så är det meningen att jag skall följa med, fast vi har inte riktigt fått kläm på det där, så det måste vi också öva mer på.

Matte har ju haft problem med sin fot och mycket riktigt, hon blev tvungen att gå till doktorn med den. Först trodde doktorn att det var något som heter marschfraktur i foten men sedan kom hon fram till att det var en inflammation. Så matte blev beordrad vila och piller, sen så borde hon bli frisk. Så vi är inte ute och går så mycket tillsammans just nu utan småmattarna går med mig istället. Jag har varit och vägt mig igen och där händer det absolut ingenting jag står stadigt kvar på mina 60 kg. Jag överlåter härmed ordet till Primus så får han själv ta och berätta vad han har ställt till med den här veckan.

Hej då! Loke

lop

Här är vi Primus och jag vilandes mitt på köksgolvet. Syns det att Primus tror att han är en varghund?

Vaddå ställt till, det var väl inte så farligt heller, allt löste sig ju. Jo så här var det, vi skulle åka till veterinären och väga oss som vi ju gör var 14:de dag. Lokes matte stannade på en bensinmack för att tanka, kvar i bilen var mellanmatte, jag och Loke. En arbetskamrat till mellanmatte dök upp så mellanmatte klev ur bilen för att prata med honom och då tänkte jag att jag går väl till andra sidan bilen och pratar lite med Lokes matte. Det går jättebra att prata med henne genom fönstret där hon står och tankar. Helt plötsligt så sa det klick om hela bilen, Lokes matte sa ”vad var det”, ”var vadå sa mellanmatte” (dom lät och såg ut som Bill och Bull faktiskt), ”vad var det som sa klick” sa Lokes matte. Hon försökte sig på att öppna bildörren men se den hade gått i lås, eller snarare alla dörrar hade gått i lås för jag hade trampat på en knapp i bilen som låser dörrarna. Så där stod vi nu mattarna på utsidan av bilen och Loke och jag på insidan, samma sak med bilnycklarna, dom satt nämligen i tändningslåset. Jaha det här var ju vackert sa Lokes matte, hur skall vi nu komma in i bilen. Hon ringde i alla fall upp husse och sa att om han kunde vara bussig och åka hem och hämta reservnyckeln och komma med den så skulle hon bli väldigt tacksam. Under tiden dom väntade så försökte mattarna få mig att trampa på en sådan där låsknapp igen fast det fattade ju inte jag heller, jag fattade ju inte ens att bilen var låst. Men mattarna hoppade om kring framför bilen och gjorde så många konstiga ljud och grimaser så jag kunde inte låta bli att trampa runt lite överallt på dörrhandtaget och ”klick” mellanmatte kastar sig fram och rycker upp dörren. Så var det fixat, inte illa gjort av en liten blandras va’. Jo Lokes matte ringde husse och stoppade honom så han slapp åka ifrån jobbet. Vikten? Jo jag har väl gått upp lite till så nu väger jag 5,8 kg, de ni.

Hej svejs! Primus

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>