Tänk vad min matte jobbar mycket ibland, ja det är faktiskt så att hon emellanåt är borta så mycket att jag blir ledsen. Så har det varit den här veckan, jag var så ledsen att matte blev jätte orolig för mig för jag slutade att äta och låg bara på min plats och suckade. Hon pratade med sin chef och frågade henne om inte jag kunde få följa med till jobbet någon natt. ”Jovisst” sa chefen, ”det går bra”. Så en av kvällarna fick jag gå med matte till jobbet.

Matte har ett konstigt jobb, först sitter dom ner, matte och hennes arbetskamrater och pratar och pratar, matte säger att det heter att hon får rapport. Sedan så gick vi iväg och åkte en trappa upp med hissen, ”här skall vi vara du och jag”, sa matte. Matte gick i en lång korridor med en nyckelknippa, hon låste upp en dörr i taget gick in genom dörren in i ett rum och där i en säng låg det en gammal människa som matte pratade med och hjälpte lite. Så gjorde hon med alla dörrar (det var 20 stycken) fast jag fick inte gå med in på alla rummen, matte sa att det fanns dom som är rädda för hundar och då måste jag stanna i korridoren. När vi hade gått runt och matte hade hjälpt alla så ordnade hon att jag hade min matskål och vattenskål samt en sovplats, det ordnade hon i ett rum som heter dagrum. Så i det rummet var vi matte och jag resten av natten fast det var några gamla som inte ville ligga i sina sängar utan kom ut i korridoren hela tiden, speciellt en farbror som letade efter sin fru och trodde att det var dag. Matte hade en konstig apparat också, den pep emellanåt och då gick matte iväg in i nått rum för det var någon som ville ha hjälp. Ja så höll det på hela natten enda fram på morgonen. Vi var klara vid 7.45 på morgonen så då fick vi gå hem. Men tänk vad jag var trött den dagen, så trött har jag nog aldrig varit förut. Matte talade om för mig att under 7 dygn så hade hon lyckats jobba 90 timmar, det blir i snitt nästan 13 timmar per dygn så det var väl inte så konstigt att jag saknade henne. Matte har fått ont i sin fot också, det fick hon på Långfredan och har fortfarande, så om det inte blir bättre skall hon gå till doktorn.

kalas5

Jag till vänster och brorsan till höger. Här står vi och väntar på att få hugga in på födelsedagstårtan.

Vi hade bjudit in syskonen för en liten träff nu i Lördags men det höll på att rinna ut i sanden alltihop, gammelhusse Per blev sjuk och kunde inte komma, Gaia höll på att flytta och planerna stämde väl inte riktigt där så hon hann inte komma och Maximus vägrade tydligen att åka bil den dagen så han kom inte han heller. Men som tur var så kom i alla fall klippan Dexter med sin matte och husse. Det var skoj, vi gick en promenad på Järvafältet så vi fick leka lite. När vi kom hem så fick Dexter och jag lite födelsedagstårta som husse gjort, den var jättegod med brödkakor med leverpastej, mjukost och frolic (mums). Vi fyller ju som sagt 1 år den 23 april så det passade vi på att fira då. Av Maja (Dexters matte) fick jag en påse hundgodis och en smilyfigur, tack så mycket Maja får jag väl säga nu för jag tror att jag glömde att tacka när dom var här. Nä, nu orkar jag inte skriva mer för den här gången, nästa gång skriver jag nog lite om kursen matte och jag går på.

God natt. Loke

Jag har inga problem med min matte jag, hon går till skolan på morgonen och kommer hem på eftermiddagen. När inte hon är hemma så har jag mellanmatte eller Lokes matte som tar hand om mig, för min del så spelar det ingen roll, jag är lika glad än då. Vilket trams, att bli deprimerad menar jag bara för att ens matte är borta lite mycket och jobbar, det finns ju massor med folk i huset hela tiden, det går väl lika bra med dom?
Fast han är ju bra mammig den där Loke, springer och håller sin matte i kjolarna hela tiden (fnys).
När Dexter var här och han och Loke gick på prommis så fick jag vara hemma hos Stina och Mats, dom var jätesnälla mot mig och jag fick en kall kokt potatis, vilken delikatess. Sedan fick jag gå hem och morsa på Dexter, vilket jag inte var så där jätteförtjust i. Jag tycker nämligen att det räcker med en varghund i huset, fast han var rätt bussig och så bjöd dom ju på den goda tårtan så det blev en hyfsat bra dag i alla fall.

Sov gott. Primus

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>