Hörrni, vad mörkt det blev! I söndags morse kl.9.20 så blev det alldeles tyst i huset, fläkten uppe på vinden tystnade och det gjorde radion med. Matte och jag brydde oss inte så mycket utan vi gick ut på vår morgonsväng i stället. Matte sa att ”vi märker nog ifall strömmen kommer tillbaka”. När vi kom hem så stod grannarna Mats och Stina ute på tomten. Mats som arbetar för Birka energi och förmodligen får lite ”inside information” sa att det hade brunnit i en underjordisk kulvert och att det nog skulle ta lång tid att laga.

Tänk så rätt han fick, vi var strömlösa hela söndan och måndan, fast måndag kväll då kom strömmen tillbaks. Fast jag och Primus, husse och mattarna vi klarade oss bra. Vi har ju stormkök och stearinljus och ficklampor. Så vi hade det varmt och skönt hemma, människorna satt vid köksbordet och lyssnade på radion, spelade kort och löste korsord. Primus och jag vilade. På natten blev det lite svalare inne men det gjorde inte så mycket.
Men nu är allt som vanligt igen.

lokeprofil

Här ser ni en riktig snygging i profil, fast matte bråkar på mig och säger att jag tydligen tror att jag är en Grand Danois. Är det någon som fattar varför hon säger så?

Min och mattes morgonsväng har blivit så mycket roligare nu för tiden. Nästan varje morgon så möter vi Collien Daisy och vi leker tillsammans. Jag gillar att leka med henne för hon tycker precis som jag väldigt mycket om att springa. Daisys matte jobbar också natt, så jag tror att de har en baktanke med våra träffar, för dom är nästan bara när mattarna har jobbat. Kan det vara så att dom vill att vi skall bli trötta så att dom kan få sova i lugn och ro? Jag tror det.

Hej då! Loke

Jaha, så han Loke först med att berätta om strömavbrottet, tyyypiskt. Fast jag tycker inte att det blev så mycket svalare på natten, fast det kan ju bero på att jag sover i min mattes säng, så jag har det alltid varmt och skönt.
Att Loke får leka med Daisy på morgnarna tycker jag är orättvist. Jag vill ju också vara med. Så jag brukar springa efter dom och skälla hela tiden, Lokes matte säger till mig att hålla tyst och påstår att jag väcker upp varenda en som bor i husen vid Järvafältets kant, men se de bryr jag mig inte om, de kan gott ta och vakna dom jämrans slöhögarna.
Fast Loke brukar pausa mitt i leken för att gå runt och sniffa och nosa lite så då brukar Daisy och jag passa på, så lite får jag vara med.

Hälsningar Primus

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>