Jaaahapp, då har familjen Johansson släpat iväg med mig på en sådan där utställning igen. Jag förstod redan förra helgen att det var nåt lurt i görningen eftersom jag fick bada. Sedan så har jag inte fått haft några häftiga lekstunder med mina kompisar heller (antar att matte är rädd för att jag skall smutsa ner mig). Men sen blev matte så konstig i onsdags, det var redan på morgonen när hon kom hem ifrån jobbet så orkade hon inte gå så långt med mig. När vi kom hem så gick hon och la sig på soffan och sov, när lillmatte så kom hem ifrån skolan så gick matte upp i sovrummet och la sig och där stannade hon i tre (3) dar. Jag var upp till henne emellanåt och pussade på henne lite men hon bara sov och sov. Husse sa att matte nog fått flunsan och hade feber, det var därför hon var så trött. Men se’ på fredagen så började hon röra på sig framåt eftermiddan och på kvällen började hon plocka fram min utställningsväska och ryggsäcken så då förstod jag vad vi skulle göra. Jag blev så glad och sprallig att jag nästan inte kunde komma till ro den kvällen för jag ville ge mig iväg genast.
Ganska tidigt Lördag morgon så bar det iväg, vi skulle till Köping på Vinthundsklubbens utställning, min allra första officiella. Väl framme (matte lyckades missa Köping med 1 1/2 mil så det var tur att vi var ute i tid) på parkeringen så blev jag alldeles tossig för vilka var där om inte pappa, Gaia och Dexter, tänk vad kul. Inne i utställningshallen fanns det många olika hundar av vinthundsarten, bl.a. så träffade vi Hjorthunden Millie som vi träffat på handlingkursen i garaget under SKK i Rinkeby, henne hade det gått bra för, hon hade fått sitt tredje certifikat och kan därmed titulera sig champion. Så småningom var det vår tur att gå in i ringen tillsammans med bl.a. Dexter, det var Camilla och jag som jobbade tillsammans och Camilla var jättenervös. Vi har ju som sagt gått kurs i det här med utställning så jag har fått ganska bra klämm på vad det är jag skall göra. Så vi kuta runt där i ringen Camilla och jag, domaren kom fram och tittade på mina tänder och klämde lite på mig och så fick vi kuta lite till för att till sist stå stilla. Efter att domaren hade tittat på oss alla så fick vi ställa upp oss på rad och Camilla fick ett rött band, då blev husse och mattarna som tittade på alldeles tokiga och hoppade upp och ned och klappade händer. Jag hade visst kommit etta, fast jag fick inget HP den här gången (det var något om mina öron hmmmpf).

Så vi kände oss nöjda och glada när vi for hem. Gaia blev BIR i juniorklassen och Bt 5, pappa Clintan gick det också jättebra för han blev BIR och i BIG 4, så nu vet ni vem jag brås på ;o)

Hej för den här gången! Loke

Ja jag säger då det, hundutställning, vilken pärs. För min del började det nog med att matte släpade iväg med mig på något som kallas handling, jag skall tydligen lära mig att gå snyggt i koppel jag också fastän jag är en blandras, matte säger att det spelar ingen roll, handling kan jag vara med på i alla fall. Det var ändå lite otäckt för det var så många hundar där.
Jag skulle gå runt runt vid mattes sida och ett tu tre så skulle vi vända och gå åt andra hållet. Sen så skulle jag upp på ett bord och en människa kom och klämde på mig och försökte titta på mina tänder, va’ har ni hört vilka idéer, min mun som är det privataste jag har. Så det har vi varit på en gång och skall tydligen gå fler gånger (usch). Utställningen som Loke var med på var lite otäck den med, det var många hundar och många människor där så den första kvarten var jag helknasig, jag visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen, men så småningom när jag märkte hur lugnt Loke tog det hela så förstod jag att det inte var något att jaga upp sig över, så jag lade mig hos honom och tog det lugnt jag också. Det var kul att Loke placerade sig så bra, det gjorde han säkert bara för att jag var med och hejade, så det är säkrast att man följer med nästa gång också.

Aaaajöken. Primus

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>