Matte har gjort godis till mig och Primus, det är det bästa godis vi fått någon gång. Receptet hittade hon i Varghunden (Irländska varghundsklubbens egna tidning) det var Bea som hade skickat in receptet. Godiset är gjort av lever och bl.a. torkat i ugnen. Jag övervakade varje moment och när det skulle torkas i ugnen så var jag där och försökte öppna ugnsluckan (när matte inte såg alltså) för att ta mig en godbit men det gick inte. Matte kallar godiset motivation (jag har ingen aning om vad hon menar med det) och när matte och jag är ute och går så kommer jag gladeligen till henne så fort hon ropar, vem vet man kanske får en liten munsbit.
Jag har fått bassning av matte….

När vi var ute härom morgonen på en av våra långpromenader och var nästan hemma så blev jag så jätteglad, för jag hade fått min hårda studsboll som är så rolig att leka med. Jag sprang och studsade med bollen, jagade fåglar och livet lekte då det kom en man gåendes, och jag tänkte att ja va sjutton han vill säkert också leka med mig, så jag sprang mot honom med mina glada känguruhopp runt honom och försökte få honom att vara med men han bara ropade till matte ”ropa på hunden, ropa på hunden”, och matte ropade på mig fast det tog lite tid innan jag fattade vad hon menade. Jag fick lite bassning som sagt för hon hade visst ropat på mig långt innan mannen kom men det hade jag inte hört (matte kallar det selektiv hörsel?) Så kontentan av det hela har blivit att matte kallar in mig mycket oftare och tidigare än förut, dessutom håller hon mig i halsbandet och säger att jag måste gå fot innan jag får något godis. Matte säger att vi kan inte göra så att folk får hjärtinfarkt av att jag kommer galopperandes, det ger inte hundar och hundägare något bra rykte och så säger hon att folk inte begriper att jag fortfarande är en valp eller unghund eftersom jag är så stor? Jag är väl inte stor?

Jag tycker inte om att matte är borta på nätterna heller, så nu för tiden när hon är hemma så ligger jag i sovrummet framför dörren så att hon inte kan gå ut ur rummet utan att jag märker det. Ibland så struntar jag t.o.m. i att husse står nere vid ytterdörren och ropar för att jag ska få gå ut och kissa, för vem vet hon kanske försvinner då, nä då följer hellre med matte in i badrummet och kollar att hon borstar tänderna ordentligt och klär på sig för att sedan gå ut med mig. Husse säger att jag är en mammagris?!
De nätter matte är borta så ligger jag på min sovplats i hallen och väntar, när hon till sist kommer hem så brukar jag sjunga långa vackra sånger så att hon skall förstå hur mycket jag har saknat henne, och matte blir sååå glad då.

Hej svejs! Loke

Jaha då var det min tur då. Jo den här veckan har det hänt grejer vill jag lova. I torsdags så fick jag träffa min gamla matte för det hade Sussi lovat henne när hon köpte mig. Och jag måste väl säga att jag tyckte att det var ganska kul att träffa henne en liten stund, fast efter ett tag så längtade jag hem till min nya matte och min kompis Loke. Sedan på fredan blev det jättehemskt. Sussi hade ordnat en kattbur?! som hon i och försig hade fixat jätte fint med mysig filt och så, men när jag åker bil (vilket vi skulle göra) så vill jag ligga i Sussis knä men hon säger att det är farligt. In i buren åkte jag i alla fall och iväg till Albano for vi. Jag har hört av Loke att Albano är ett trevligt ställe och att man får godis där. Jag ylade hela vägen dit, när vi väl var framme så var det ganska trevligt för jag fick sitta i ett rum med andra hundar och vi hälsade och pratade lite. Sedan fick vi gå in i ett mindre rum och vänta. Där kom det in olika personer som tittade på mig och klämde lite här och där. Sussi sa att det var syster och veterinären. Syster kom in och stack i mig, det gjorde ont och jag skrek, men sedan blev jag jättetrött och somnade. Sedan började det surra i mitt öra, det var syster som var där med en rakapparat så då vaknade jag igen. ”Hmmmm”, sa syster, ”det var ju inte bra du skall ju sova nu”, så hon stack mig i benet en gång till, det blev som dom säger på engelska ten four over and out. När jag vaknade igen så hade syster tejpat mitt öra som gjorde lite ont, Sussi sa att jag hade blivit öronmärkt, jag hade tydligen fått en vaccinationsspruta också. Hela den dagen var jag jättetrött och sov mest hela den dagen. Så Sussi säger att nu är jag laglig.

Tjingeling Primus

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>