Mitt onda ben har blivit bra, så matte och jag har börjat att göra längre promenader. Åh vad det var skönt att få springa fritt igen. Jag har kutat på fälten som en galning, runt runt i stora cirklar.

Vi har varit till Albano igen fast den här gången var vi där för att jag har börjat klia mig som jag vet inte vad. Matte blev orolig att jag hade fått skabb så veterinären tittade på mig och så tog dom ett blodprov. Jag märkte ingenting när dom stack mig, jag var mest nyfiken på varför den där sköterskan petade mig på benet. Veterinären passade på att kolla mina bakben också, hon drog, tröck och vred i benen men det gjorde inte ont någonstans så det var nog bara en sträckning. Matte fick recept på ett medel som hon skulle bada mig i ifall det var skabb, så det inköptes samma dag och jag badades. Jag tycker faktiskt att det går riktigt bra att bada nu för tiden, jag har liksom börjat att vänja mig. Bara jag får dricka lite ur duschmunstycket först och kolla temperaturen. Blodprovet har visat sig vara OK, man kunde inte se någon skabb där så veterinären ska prata med sina kollegor och fundera lite på vad det kan vara som kliar så. Fast jag tycker att det har kliat lite mindre på sista tiden, så matte har börjat fundera på om klådan kan bero på att vi har haft det så mycket varmare hemma och luften är så torr. Dom senaste dagarna har vi nämligen vädrat mycket mer, i synnerhet i sovrummet där matte och husse (och jag, när jag känner för det) sover. Matte har nämligen läst på den Amerikanska mailinglistan hon är med i att det är många varghundar som får problem med klåda så här års just på grund av torr luft.

Det har varit Nyårsafton också, det var helt nytt för mig. Husse och mattarna åt oxfilé (gissa vem som fick smaka :o ) och drack gott vin till det. Sedan satt dom uppe till ganska länge på kvällen för att helt plötsligt när klockan är jättemycket fara upp och ta på sig ytterkläderna. Så klart propsade jag på att få följa med. Ute var det en massa folk, alla grannar häromkring. Jag känner de flesta och dom blev jätteglada att se mig och jag dom. Sen började det blixtra och smälla på himlen, matte sa att det hette fyrverkeri. Jag tyckte det var jättespännande och tittade med stora ögon på allt som hände på himlen. Sen helt plötsligt så var det slut och så gick vi hem igen. Fast då tyckte jag att det fick vara bra för min del, då gick jag och lade mig, jag menar det är ju en dag i morgon också.

Gott Nytt År! Loke

vinter

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>