Maj

Jag sover med huvudet i mattes knä. Myyysigt.Nu har det börjat bli grönt ute på riktigt. Maj har varit en riktigt bra månad med en otäck händelse. Vi börjar med det otäcka. Jag har blivit attackerad, inte av en annan hund utan av en människa! Men som tur är så har jag ju min matte och husse som tar hand om mig och försvarar mig mot allt.Jag i rastgården.

Husse, matte och jag skulle gå på våran kvällspromenad som vi gör varje kväll. På vägen så går vi över ett torg. På torget ligger en resturang som höll på att stänga när vi gick förbi på kvällen. Utanför står några killar och pratar, en av dem får syn på oss och kommer emot oss. Jag är ju alltid lite misstänksam mot nänniskor jag inte känner som kommer emot mig, och nu visade det sig att jag hade rätt. De går inte alltid att lita på. Mannen går mot mig och slå efter mig och skriker konstiga ljud. Jag tycker han är jätteläskig och försöker gå undan samtidit som jag visar honom att jag inte alls Jag tittar på djuren i Akalla by.vill slåss. Men han börjar då skrika och vifta ännu mer och kommer närmre. Matte och husse försöker se till så vi kan gå förbi men mannen följer efter oss.

Då ställer sig matte mellan mig och den läskiga mannen så jag står bakom henne och ber honom låta mig vara, men då blir han arg på matte istället och går mot henne. Då höjer matte rösten och säger till honom att gå. När mannen fortsätter att komma närmre oss och är alldeles inpå oss så blir matte arg och stampar i marken och skriker åt mannen att han ska lämna oss ifred. Då backar mannen först, men sen så ångrar han sig och går jättefort mot matte. Då går husse in för att hjälpa matte försvara oss och putar bort mannen så han inte ska gå på mig och matte. Då attackerar mannen först husse och slår honom och försöker sen sparka på husse men missar, och sen försöker han sparka på mig (jag håller mig fortfarande bakom matte) men missar det också.

Plötligt kommer det ut några andra människor från resturangen och tar tag i mannen och håller i honom så han inte kan attackera oss mer. De frågar honom varför han bråkar med oss och då skriker han att han hatar hundar… Matte är jättearg och skriker åt honom att jag bara är en valp och att man ger sig inte på valpar, sen går vi därifrån.

Husse fick ett blått öga av slaget, men som tur var så blev det inget mer. Vi fortsatte våran promenad och jag måste säga att jag är glad som har en sån bra husse och matte som tar hand om mig oavsett vad som händer.

Jag har varit på utställning igen. Men det var inte som den förra utställningen jag var på.Jag och matte springer i ringen...
Det var något som kallas matchshow och den anordnades av Svenska Faraohundklubben och hölls i Nyköping. Det gick till så att alla vi hundar som var där blev lottade mot varandra två och två och sen så bestämde domaren vem av de två som vann och fick gå vidare. Sen mötes hundarna som van mot en annan hund som också vunnit till det bara blev en hund kvar som vann. Min syster Maiko var också där och en kusin till oss som...och hälsar på domaren. heter Loppan. Domaren tyckte den hunden jag blev lottad emot var finare, så jag åkte ut på en gång. Men Maiko hängde kvar till andra omgången, sen åkte hon också ut. Vi fick tyvärr ingen skriven kritik så jag vet inte exakt vad domaren tyckte om mig, men det var roligt att vara där och träffa en massa andra hundar.

Efter utställningen åkte vi hem till gammelhusse Per och fikade. Och jag och Maiko fick en chans att busa riktigt ordentligt.

Jag busar med Maiko.Resten av månaden har varit som vanligt. Husse och matte jobbar och jag får vara med Loke och Primus de dagar de jobbar samtidigt. Vi går promenade ner till Akalla By och jag får titta på alla djuren som finns där, och så leker jag med husse och matte i rastgården.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>