Det är ju påsk den här helgen. Påsk betyder att man tar in pinnar inomhus och ställer i en vas och sätter fjädrar och hänger ägg i, men man får minsan inte tugga på det där pinnarna för då blir matte sur. Dessutom så åker man runt mycket och hälsar på folk, i alla fall så tror jag att det är vad det hela handlar om. Hälsat på folk är nämligen vad vi har gjort.

På torsdagen var jag och matte bara halva dagen på jobbet för det var en dag som kallas skärtorsdag. Så istället för att gå på promenad vid 12-tiden som vi brukar göra så blev vi hämtade av mattes mamma med bil, med i bilen var också Loke, Primus, Vincent och Ebba. Matte och jag hoppade också in och så åkte vi och hälsade på gammelhusse Per.

Det var jätteskoj, jag busade massor med Vincent och så med Viper och Santana som förstås var där. Efter ett tag så gick alla människorna in i en av hundgårdarna och plötsligt var där en massa små valpar. Jag fick bara titta på valparna genom staketet, men jag måste säga att de såg riktigt trevliga ut, matte och Susanne fick minsan gosa massa med dem. Efter ett tag så kom Vincents husse och matte också dit och de skulle minsan gosa med de där valparna också.

busmatte.jpg

hopp.jpg

På fredagen så började dagen ganska lugnt. Både husse och matte var hemma från jobbet vilket jag tycker är jättebra eftersom vi då gick på morgonpromenden tillsammans allihop. På eftermiddagen så skulle vi ut och åka tunnelbana. Vi åkte hem till husses bror för att äta middag där. Människorna åt fisk och jag fick min egna mat plus att jag fick smaka lite på deras. Det var gott!

atafisk.jpg

På lördagen så gick vi upp jättetidigt, jag var ju lite trött eftersom vi kom hem lite sent kvällen innan, men matte och husse sa att vi skulle iväg på utställning så jag var tvungen att gå upp. Utställningen var på Älvsjömässan och när vi kom dit så träffade jag Enya, en jättesöt varghundstjej på 11 månader, jag träffat en gång tidigare på en annan utställning. Kaxen var också där och jag ville hemskt gärna leka lite med honom, men då sa husse och matte att det fick jag inte. Själva utställningen gick bra, vi sprang i ringen, jag fick hälsa på domaren och sen fick jag smaskiga köttbullar.

show.jpg

Matte blev inte så där jätteglad som hon kan bli ibland, men hon verkade vara på ganska bra humör ändå. Matte sprang lite i ringen med Enya också och tyckte att Enya var jätteduktigt. Jag hörde henne säga något om att jag minsan inte alls var så lugn och väluppfostrad när jag var i den åldern utan att med mig så hade det varit mer som att försöka ställa ut en känguru… förstår inte alls vad hon menar med det, jag har ju alltid tyckt att utställning är jätteskoj.

halsband.jpg

Efter utställningen så var vi hemma, men bara en liten stund, sen var det dags att åka bil igen. Den här gången åkte vi för att hälsa på husses pappa. Det var massa folk där och jag fick en massa smask och godsaker. Människorna åt middag och fikade och sedan åkte vi hem igen och då var jag jättetrött.

promenad.jpg

Idag, på söndagen, så började dagen ganska lugnt. Jag gick på morgonpromenad med husse och matte stannade hemma och bakade lite. På eftermiddagen därimot så var det dags att ge sig iväg på besök igen. Den här gången var vi hem till mattes syster, för hon fyller nämligen år idag. Så vi var där och firade henne. Av oss fick hon ett fint paket med fyra muggar i stengods som matte och husse köpt när de var i Visby. Människorna åt och fikade (som vanligt) och jag fick förstås smaka lite godsaker jag också.

Nu är vi äntligen hemma igen och matte och husse hade lovat att i morgon så skulle jag få ta det lugnt, men nu när vi var hos mattes syster så hörde jag något om att vi tydligen ska iväg och hälsa på gammelhusse Per igen imorgon… aldrig få man någon vila, men det är ju ganska skoj när det händer saker förstås…

Ja just det! Matte och husse köpte en ny stor fin pläd åt mig på utställningen. Den är mjuk och jätteskön att vila på nu efter alla besök.

plad.jpg

2 Responses to “Rolig men uttröttande påsk”

  1. Enya å matten skriver:

    Men jösses vad ni har farit hit å dit… Jag var jättetrött efter utställningen, och sooov i flera timmar. Zzzzzzz…
    (matte sov åxå faktist så det så)
    Jag skulle åxå ha fått en ny fin pläd,
    men matte senilo glömde att köpa den…

    Många blöta pussar från ett sviiinkallt Södersvik.

    Matte hälsar och tackar igen för all hjälp vi fick :-D

  2. Zera skriver:

    Men grabbar, har Ni flyttat ihop !! Kul, när blir det inflyttningsfest??

    Zera

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>