Matte har klippt av sig sitt långa hår. Hon hade tröttnat på att färga det hela tiden och för att bli av med den gamla färgen så klippte hon det kort, så istället för att ha rött långt hår så har hon nu kort blont hår. Husse var lite skeptisk först men tyckte att matte blev jättefin när det väl var klart.

Den här månaden har det hänt en del. Matte och husse har jobbat en massa.
Jag njuter av vårsolen.
Det som har hänt är att all den här snön som legat på marken börjar försvinna. Matte säger att det kallas för vår och att det ska bli en massa gröna blad på träden och gräs på fälten. Jag minns nått sånt grönt från när jag var jätteliten, innan det blev snö, men är ändå inte riktigt säker på vad det betyder. Luktar spännande gör det iaf, jag kan gå med nosen i marken hela prommenaderna om jag får.

I början av månaden så var vi och hälsade på min mamma Geisha, min syster Maiko och deras matte Marie. Det var jätteskoj! Jag och Maiko busade massor och sprang så vi blev helt slut. Vi tom busade när vi låg och vilade. Jag försökte busa lite med mamma också, men hon ville inte riktigt. Farbror Loke som var med lyckades vi faktiskt få igång en liten stund, men han tyckte vi var för vilda. Det finns ett album under Bilder med massa bilder på oss när vi leker.
Jag och Maiko busar.
Vi var ute på Ingarö och hälsade på husses pappa, Roland, och firade något som kallas Påsk. Det är jätteroligt att vara där för det finns en stor tomt att springa på. Jag har fått träffa en liten människa också. Solweig (Rolands särbo) har ett barnbarn som heter Vilma.
Matte har ju förklarat för mig tidigare att deJag försöker få mamma på lekhumör. där små människorna, eller barn som de tydligen kallas, också är valpar precis som jag, fast jag tycker att de är lite läskiga. Jag tyckte Vilma var läskig också först och voffade lite, men sen så gav hon mig köttbullar och någon som ger en köttbullar måste ju vara snäll.

Vilma klappade massor på mig och jag försökte ge henne några pussar tillbaka, men jag fick inte leka något med henne på riktigt, för matte säger att jag är för stor och vild och skulle välta Vilma om jag fick leka som jag ville. Så därför var matte, husse eller någon annan vuxen människa med hela tiden och vaktade så vi inte blev för busiga.Jag sitter på en klippa på Ingarö och tittar på havet.

Den 21:a April så fyllde husse år. Han blev hela 28år gammal och det firade vi så klart. Både husses och mattes familjer kom hit och åt smörgåstårta som matte hade gjort och fikade. Det var jätteroligt och vi hundar (Loke, Primus och jag) fick också smaka och det var jättegott! Matte säger att det var första repetitionen för när husse fyller 30år, tydligen så är det något stort när man gör det. Husse vill inte ens tänka på att han snart fyller 30.

Den här månaden slutade med något som kallas Valborgsmässoafton. Då går alla ut på kvällen och tittar på jättestora eldar. Jag fick följa med husse och matte ut och titta. Det var jättespännande för det var så mycket folk att titta på. Och så var det några andra hundar där också. Elden tyckte jag inte var så intressant, men den lät lite konstigt.Våren ger spring i benen.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>