Måndagen var inte så speciell.
Förutom att matte fick min nummerlapp till utställningen. Hon upptäckte också att jag behövde en vaccinationsspruta till. Hur kan man plötsligt upptäcka sånt undrar säkert ni. Jo så här var det. När matte ringde till ett djursjukhus i november för att beställa tid för min 12 veckors vaccination så frågade veterinären vad jag hade fått för vaccin innan. Matte tittade på papperna och läste upp betäckningen. Då sa veterinären att jag inte behövde någon mer vaccination förän jag fyllde ett år. Matte som är van vid andra sorters vaccination än den jag hade fått tänkte att ”jaha, det kanske är så med den här sorten, vad bra” och tänkte sen inte mer på det… förrän utställningspapprena kom vill säga… Där stod det att jag måste ha fått min sista spruta efter 10 veckor! Så nu ringde matte ett annat djursjukhus för att kontrollera om uppgifterna hon fått av det första var rätt eller fel. På det andra djursjukhuset blev de jätteförvånade över att vi fått så konstig information, speciellt som matte uttryckligen hade sagt att det skulle vara en 12veckors vaccination. Matte bokade omedelbart tid på djursjukhus nummer två till tisdagen.

På tisdagen var vi till djursjukhuset för att jag skulle få vaccination. Det är alltid jätteroligt hos veterinären. Där finns det snälla människor som gullar och klappar på en, och så får man godis! Matte, husse och jag fick gå in i ett rum och så kom det en snäll tjej och klappade och kände på mig. Sen gjorde hon något vid min nacke och efter det fick jag godis. MUMS! Sen fyllde hon i några papper och gav till matte och så åkte vi hem. Matte sa att nu var jag laglig även efter SKK: s regler… vad hon nu menade med det.
Jag hälsar på en av de vuxna afghanerna.
På onsdagen åkte vi hem till gammelhusse Per och hälsade på. Det är alltid jätteskoj att vara där. Loke och Susanne var förstås också med och det var en massa andra hundar där, bl.a. Julia, Gloria och Drutten. Jag hade jätteskoj och sprang och busade massor. Och så hälsade jag på en av afghanhundarna som bor där också, men de var i hundgården så vi fick hälsa genom staketet. Tydligen så fanns det Bus är skoj.afghanvalpar i hundhuset för matte och husse försvann in där med de andra människorna och när de kom ut så sa matte att de var jättesöta… men jag är helt säker på att de inte kan ha varit sötare än mig!

På torsdagen så var husses pappa Roland här och hälsade på. Det var jättetrevligt, för han smyger till mig kakor och bullar när de fikar, MUMS! Mer kakor till hunden!!

Fredagen var vi hemma och tog det lugnt. Matte bakade bullar och jag hjälpte till. Bullarna luktade jättegott och jag fick smaka en liten bit, de var jättegoda, precis som jag trodde de
skulle vara.

På lördagen var det den stora Dagen som vi alla väntat på. Utställning! Vi gick upp jättetidigt på morgonen och gjorde oss i ordning. Matte sprang omkring i hela lägenheten och letade efter saker och plockade ihop det som skulle med. Sen gick vi ned till vägen där vi blev hämtade av mattes föräldrar med bil. Jag fick åka bak med Loke. Loke berättade att nu minsan skulle jag få vara med om det roligaste som finns.
Jag och matte springer i ringen.

Vi åkte bil ganska länge, matte hade berättat att vi skulle till en stad som heter Köping där Vinthundsklubben skulle ha utställning. När vi kom dit så fanns det en massa andra hundar där som också kom i bilar. Vi träffade genast gammelhusse Per och en massa andra Greirish-hundar med hussar och mattar. Dessutom så var min syster Maiko och min mamma Geisha där! Det var jätteskoj att träffa dem igen.

Vi gick in till stället där utställningen var och där var det ännu fler hundar!!! Jag har aldrig sett så mycket hundar på samma ställe förut! Och det var bara vinthundar dessutom! Jag hälsade på borzoier, afghaner, whippetar och massa andra hundar. Matte visade upp mina papper vid dörren och så var det en man som kände och klämde lite på mig och så fick vi gå vidare in. Vi hittade snart ett ställe att sitta på nära våran ring med de andra Greirish-hundarna. Matte och husse byggde en hage av kompostgaller som jag och Loke fick vara i. Sen tog matte ut mig och borstade och kammade mig, i vanliga fall gillar jag inte sånt, men nu hade jag så mycket att titta på att jag inte brydde mig.

Sen satte matte på mig det smala kopplet som vi har övat så mycket hemma med och så gick vi in i ringen. När vi kom in så fick jag först ställa upp mig och domaren kom och hälsade på mig. Hon verkade vara väldigt trevlig, förutom att hon skulle titta i min mun. Sen klappade hon på mig och kände på min rygg och så. Efter det så fick jag springa med matte i ringen, det var jätte skoj och jag skuttade lite, men mest så travade jag, för det har jag ju tränat med matte. Sen fick jag stå lite till medan domaren tittade på mig. Men då tyckte jag att nej det här tar för lång tid, jag kan ju vara utanför ringen och hälsa på alla hundar, så jag försökte få matte att gå dit.

När domaren tittat klart så fick matte ett rött band och en lila rosett. Tydligen var det bra för hon blev jätteglad och när jag kom ut så fick jag en massa köttbullar.

Efter ett tag så skulle vi in i ringen igen, men den här gången var vi inte ensamma. Keeva och hennes matte Eva var också där. Vi fick först ställa upp oss bredvid varandra och sedan springa tillsammans. Efteråt så fick Keeva och hennes matte en rosa och gul rosett och jag och min matte fick en ljus grön och vit rosett. Både Eva och matte var jätteglada och kramade varandra så jag antar att allt gick bra. Vilken kritik jag fick från domaren kan ni läsa under utställningsresultat.
Jag pratar lite med en av whippetarna som också varpå utställningen.

Resten av dagen så fick jag vara i kompostgallerhagen. Camilla var inne i ringen med Loke också men domaren tyckte tydligen inte om honom lika mycket för han fick ett blått band. Loke säger att han inte bryr sig om vad det är för färg på bandet, han är med på utställning bara för att han tycker det är så himla roligt. Ibland får han röda band och ibland får han blå. Det enda som han tycker är bra med de röda banden är att då får man springa i ringen en gång till.

Mattarna och hussarna fikade och pratade, och jag passade på att prata med några whippets som stod på andra sidan gallret, de var jättetrevliga.

Efter ett tag så packade vi ihop våra saker och åkte hem igen. Det var en jättetrevlig dag, men ganska jobbig också. Jag sov hela resan hem och resten av dagen hemma.
Matte satte upp mina rosetter över min säng.

På söndagen så jobbade husse och matte så jag fick vara hemma hos Loke på dagen.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>