I går så trodde jag att jag nog satt min sista potatis :( , jösses så ilsken matten vart. Varför tja inte vet jag? Vincents husse och matte kom för att hämta Vincent. Matten stod just då och lagade en så ljuvligt doftande mat, ärtsoppa. Hon hade lagt en stor bit fläsk på diskbänken, den var väldigt varm, just när Vincent skulle gå, så matten gick ut i hallen för att prata lite. Jag tänkte att, jaha hon bara lämnade fläsket där, åhhh det luktade ju så gott och bara låg där, så jag antog att matten inte behövde det och tänkte att det var nog meningen att jag skulle få äta upp det. Matten kommer tillbaka just som jag tuggar i mig sista tuggan. Jösses, hon röt som ett sårat lejon , mina öron fladdrade så arg var hon. Jag gruffade tillbaka lite, för jag tyckte att hon var lite orättvis. Men se det skulle jag aldrig ha gjort, näpp, jag blev utvisad i ett annat rum och fick stanna där, utan pardon. Men hon tog mig till nåder lite senare, fast jag fick ju faktiskt göra mig till och smöra lite innan dess. Så lyd mitt råd, knyck aldrig ifrån diskbänken ifall risken finns att matten eller hussen kan ta dig på bar gärning.

3 Responses to “Potatis?”

  1. Loppans matte skriver:

    Aj fan, har du åxå blivit tagen på bar gärning..Guuud vad dom där människorna kan skriiika då.. Mamma mia.. :-/
    Örrena krullar sig, å pälsen trillar av. Men visst va´re smaskens… hihi

    Men du skulle ha varit med när vi hade besök av min kompis Athom, och han hoppade upp på köksbordet när husse och matte gått därifrån!!! Matte sa till husse:
    -Nu gör han nått, för det är tyst.
    Jag visste vad han gjorde, så jag pep snabbt som attan in i sovrumet.
    Å duuu, vilket vrååååål på husse Jiiises… Taket lättade säker en meter.!!!!

    Så har han bara skrikit på mig en gång, å då sprang jag dårspring i grannnes nyplanterade gräsmatta. Mjukt å skönt var det i 20 cm fin jord, helt platt också, för dom hade krattat där i två dgr.
    Voff från mig

  2. smedsborg skriver:

    LokeTok ser jag. Du får byta taktik. Jag stjäl inte men kollar noga och bara ”råkar” dreggla lite på maten. Då är det ingen annan som villa ha o då får jag. Smart va

    Zera

  3. Ellen skriver:

    Mattens fel helt klart! Har hon inte lärt sig att mat som ligger framme är allmän egendom? Det är väl lika självklart som att luften är fri!?

    /Ellen, som gillar ärtsoppa även utan fläsk

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>