I måndags så gjorde husse något jättekonstigt. Plötsligt ringde hans väckarklocka mitt i natten och han gick upp. Sen skulle han ut med mig. MITT I NATTEN!!! Jag ville ju faktiskt fortsätta sova, inte gå ut. Men husse muttrade nånting om flygplan och skjuts och satte på mig kopplet ändå. Jag var ju förstås ganska nödig, men ändå… Efter vi varit ute så lämnade husse mig hemma hos matte (hon slapp minsann bli väckt och tvingad ut) som fortfarande sov och sedan gick han igen. Husse kom hem igen efter några timmar och gick och la sig igen, vet inte riktigt vad det var det där med flygplan, men viktigt var det tydligen.
Jag och matte tar en lekpaus från dagboken.

Resten av måndagen var lugn. Jag var hemma med matte, skrev dagbok och busade medan husse hade lektioner på universitetet.

Tisdagen hände inget särskilt vi, var hemma allihopa bara. Matte var mest i köket hela dagen. Hon bakade två kakor som hon sa att jag absolut inte fick smaka på, det var nånting som heter choklad i och matte sa att hundar som jag inte mår bra av att äta choklad. Men det luktar himla gott så jag tror att hon bara säger så för att få ha kakorna för sig själv. Men hon gjorde inte bara kakor. Hon gjorde godis till mig också. Jättegott godis! Det är gjort på lever som matte kokt och torkat i ugnen och smakar mums. Jag gör nog vad som helst för att få lite av det godiset… MUMS!! Matte berättade för mig att vi skulle åka och hälsa på gammelhusse Per. Och så fick jag ett meddelande i min gästbok från min släkting Ellen som talade om att hon också skulle dit och att hennes matte också bakat

På onsdagen så packade matte och husse ihop kakorna matte bakat och sa att nu skulle vi ut och åka i bilen. Jag tycker om att åka i bilen, det finns en massa saker att titta på och så hamnar man på spännande ställen. Vad jag inte tycker om är att gå till bilen. Man åker ner med hissen till något som kallas garaget. Där är det alltid smutsigt och luktar konstigt, och massa dörrar som låter mycket när de stängs. USCH säger jag.
Jag, matte, Susanne, Björn och några av mina syskon.

När vi kom ner till bilen så började matte och husse att montera ner gallret som finns mellan min plats och resten av bilen. De sa att alla inte skulle få plats annars. Jag förstod ingenting, jag menar vi har väl alltid fått plats i bilen tidigare. Sen åkte vi iväg. Först hamnade vi hemma hos mattes föräldrar. Jag blev jätteglad för vi var där för att hämta mattes mamma Susanne och Loke. Det var därför de hade tagit bort gallret. Husse fällde ner halva baksätet så att Susanne fick sitta på den halvan som fortfarande var uppfälld men så att jag och Loke ändå fick plats att ligga i bilen tillsammans. Loke är van att åka i en jättestor bil, så han tyckte ändå att det var lite trångt, men jag tyckte bara att det var mysigt. När bilen stannade nästa gång så var vi hemma hos min gammelhusse Per! Jag fick träffa mina syskon, min mamma och en del släktingar som Ellen och Julia. Det var jätteroligt. Vi var där länge och busade och människorna pratade och åt massa kaka, men taskigt nog så var det ingen av oss vovvar som fick äta kaka, orättvist tycker jag. När vi sen åkte hem så var jag jättetrött. Jag sov hela vägen hem i bilen och sen resten av kvällen också.
Loke och jag sover i bilen på vägen hem, mjuk kudde. :)

Torsdagen var lugn, vi vilade och tog det lugnt efter den jobbiga men roliga onsdagen. På fredagen åkte jag och matte med Susanne, Helen, Loke och Primus till universitetet. Helen skulle dit och prata med någon lärare och undertiden passade jag och de andra på att ta en liten promenad och ni anar inte vad som hände… Loke lekte med mig!! Äntligen! Jag har försökt att få honom att leka med mig hur länge som helst, men han tycker bara att jag är för liten. Som vanligt så skuttade jag runt omkring honom och försökte få igång honom och till sist sa han ”Ok då, kom så springer vi lite” och så sprang vi. Det var jätteroligt! Hoppas han leker mer med mig nu när han sett att jag faktiskt kan fast jag är liten.

På lördagen blev jag bortlämnad :o (
Vi åkte till Farbror Loke och Primus, matte å husse lämnade kvar mig där och gick! Jag fick stanna hela natten å halva nästa dag!! Det var ju lite läskigt men som tur är så hade jag ju Primus som jag kunde retas med, han skäller och skriker jättehögt åt mig, och han morrar jättemycket fast jag tycker bara att det är kul, jag morrar och skäller jag med samtidigt som jag hoppar upp och ned med en faslig fart. Däremot verkar inte mattes föräldrar uppskatta det lika mycket som jag, för dom tog upp Primus på övervåningen i stället, sa något om att dom inte kunde höra sina egna tankar?
Jag försökte leka med farbror Loke också, men han muttrade något om att man inte får göra det inomhus. Men han var rätt bussig ändå, jag fick ligga bredvid honom i hans säng om jag höll mig stilla och inte flängde runt för mycket. Jag tror han börjar gilla mig lite ändå.
Jag var jättetrött när jag kom hem igen.
Jag fick gå på promenad med mattes mamma, det var också lite läskigt för det var ju inte på mina vanliga promenadställen, jag hörde en massa andra hundar som skällde jätteläskigt så jag tog det säkra för det osäkra och sprang tillbaka till deras hus.
Fast jag hade det ganska bra, fick sova i en egen säng i vardagsrummet och mattes mamma sov på soffan alldeles intill. När matte å husse hämtade mig nästa dag så blev jag jätteglad å pussade dom sååå mycket. Nu hoppas jag att dom inte lämnar bort mig igen på ett tag.
Det var ganska jobbigt att vara borta så när jag kom hem sen på söndagen så sov jag resten av dagen och hela natten också.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>