Min nalle

Hej!! Det är jag som är Aiax och det här är min lya på nätet.

Jag är en Irländsk Varghund och matte säger att jag en dag ska bli jättestor precis som min mamma, pappa och Farbror Loke (Loke är egentligen min mormors kusin, men jag kallar honom farbror ändå för det är lättare så). Jag vet inte riktigt hur det ska gå till för just nu är jag inte så stor alls.

Jag kommer från en kennel som heter Greirish och som ägs av min gammelhusse Per. Per gav mig ett jättefint kennelnamn som är helt unikt innan jag åkte därifrån så att alla ska veta vem jag är. Mitt fina namn är Greirish Ultra Ducal.

Ta dig tid och titta runt på sidan för här finns en massa intressanta saker om mig. Det finns den här dagboken. Som egentligen borde heta veckobok eftersom jag inte orkar skriva varje dag (försök själva att skriva på ett tangentbord med tassar så får ni se hur jobbigt det är). Det finns en massa bilder på mig, mina syskon och mina kompisar, ett släkträd med mina släktingar, länkar till roliga sidor, information om min flock så du får veta vem som är vem.

Matte och husse verkar vara helt besatta med vad jag väger och hur stor jag är så det finns diagram över det också *suck*. Och sen så småningom så säger matte att vi ska åka på något som kallas utställning och att jag då ska få skriva in mina resultat här på sidan. Jag vet inte riktigt vad det här med utställning innebär men fabror Loke har berättat att det är jätteroligt för man får träffa en massa andra hundar och människor. Man får tydligen springa med matte i någon fyrkantig ring (människor är lite konstiga ibland… trodde alla visste att ringar är runda) och någon som kallas för domaren klappar mycket på en och pratar med en… Loke säger iaf att det är jättskoj så jag får väl hoppas att han har rätt.

Vi börjar redan i vecka 43 egentligen.

Den 29:e oktober flyttade jag hemmifrån endast 8 veckor gammal. Det var lite läskigt att åka ifrån mina syskon. Men min nya husse, Johan, och min nya matte, Camilla, har varit jättesnälla och lekt och gosat massor med mig så jag känner mig redan hemma här.

När jag flyttade så kom husse och matte och hämtade mig hemma hos min gammelhusse Per. Mattes syster, Helen, var också med och filmade oss. Det var lite ledsamt och läskigt att åka därifrån så jag grät en del på vägen, men det fanns massa intressanta saker att titta på utanför bilen också. Min matplats

När vi kom hem så visade husse och matte mig min nya säng, min matplats och mina nya leksaker. Favoriten blev genast en grå tygråtta, för den har en svans som är jätterolig att bita i. Första natten var lite ensam men så fort jag pep så var husse eller matte där och klappade på mig så det var rätt bra endå. Andra natten var mycket bättre då vaknade jag bara en gång.

Resten av den här veckan har vi mest varit hemma allihopa och busat och sovit. Det är lite läskigt att gå ut ur lägenheten och åka hiss och gå ut, men husse och matte säger att jag är jätteduktig. På onsdagen så satte dom på mig något som kallas för halsband och koppel när vi skulle ut. Jag förstår inte alls vad det ska vara bra för för det kliar hemskt mycket. Matte säger att det är för att jag inte ska springa iväg, men jag förstår inte alls varför jag skulle göra det när det är så läskigt där ute.

Min säng

På fredagen fick vi besök. Matte och husse tog med mig ut på gården och när vi står där så kommer det några människor med två andra hundar. Det var mattes föräldrar, Svenne och Susanne, och min mormors kusin Loke (som också är en varghund som jag) och en liten vit hund som heter Primus. Jag blev jätteglad och ville genast leka. Men Loke och Primus säger att jag är för vild och för liten för det. Så jag fick leka med Svenne och Susanne istället. Det var också roligt. Primus ville inte alls leka med mig. Han blir så sur och fräser och har sig, det låter jätterolig, så jag retar honom hela tiden.

På söndagen kom husses pappa, Roland och hans särbo, Solweig, och hälsade på. Det var också jätteskoj. De tyckte att jag var jättesöt och klappade och kliade på mig. Jag var lite trött på söndagen eftersom jag växer så mycket så tyvärr så sov jag ganska mycket när de var här.

One Response to “Vecka 44”

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Johan Carlström, Aiax. Aiax said: och så här såg jag ut som #bloggvalp varning för enorm cuteness http://www.varghund.se/?p=25 [...]

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>