Ledsen att det tagit lite tid att uppdatera. Men både jag och matte har varit jättetrötta den här veckan. Vi kommer till anledningen strax.

Jag vill börja med att skicka ett stort grattis i efterskott till mina syskon; Maiko, Rozzi, Uther och Nikki. Varför undrar ni, jo förra lördagen (1:a september) var det min födelsedag och förstås deras födelsedag också. Jag fyllde två år och nu säger matte och husse att jag är en stor pojke.

Eftersom det var min födelsedag så var husse och matte lite extra snälla mot mig, jag fick smörgås och skinka och ost *mums*. Och så fick jag åka på kalas. Det är nämligen så att husses bror Anders också fyllde år, fast han fyllde år på söndagen. Kalaset var jättetrevlig, massor med människor som klappade på mig och gav mig massor med godis. Jag fick en fin medalj och leverpastej i födelsedagspresent.

Fick en fin medalj

och leverpastej

Var trött på tunnelbanan på vägen hem

Äntligen hemma i porten

På måndagen så körde matte upp mig jättetidigt för promenad, vi gick till Kista och på vägen dit så träffade vi Susanne, Loke, Primus och Ebba. Vi gick en bit tillsammans och sen lämnade matte över mig till Susanne och sa hejdå. Jag förstod ingenting, men tydligen så skulle jag inte gå hem med matte utan med Susanne.

Det visade sig att det inte bara var jag som skulle vara hemma hos Loke, Vincent var där också. Så jag spenderade hela dagen med den där lilla valpen och försökte lära honom hur man är en varghund. På eftermiddagen så dök matte upp och hämtade mig. När jag kom hem så somnade jag av ren utmattning, det är jobbigt att vara valp-vakt.

Tisdagen och onsdagen var ganska mycket precis som måndagen. Jag fick vara hemma hos Loke och passa Vincent.

På torsdagen blev det konstigt. Vi gick upp jättetidigt och gick på promenad,mne inte till Kista utan bara en vanlig runda och så hem igen och sen åt jag frukost. Matte rullade ihop min pläd och stoppade ner en av mina leksaker i väskan innan det var dags att ge sig iväg igen. Vi blev hämtade av Susanne med bilen.

Vi åkte till ett stort hus där matte och jag hoppade av. Matte tog med min pläd och så gick vi in. Genast så märkte jag att det luktade hundar. Vi åkte hiss och sen gick vi in genom en dörr och genom en korridor till ett litet rum med ett skrivbord och en dator. Matte talade omför mig att det här var hennes nya jobb och att rummet var hennes arbetsrum. Det var här hon hade varit varje dag hela veckan och nu skulle jag få vara med.

Matte la ut min pläd på golvet och ordande en vattenskål och sen satte hon sig vid datorn och jobbade. Det kom förbi en massa männniskor och hälsade på mig. Jag tyckte ändå rätt snabbt att det var lite tråkigt, jag menar det fanns ju uppenbarligen andra hundar här. Jag hade ju tom sett några av dem på vägen till mattes arbetsrum. Efter ett par timmar så tog matte äntligen fram mitt koppel, det var lunchrast och jag skulle få gå ut på promenad. Vi gick promenaden med några av mattes nya jobbkompisar och jag fick äntligen träffa en del av de där andra hundarna och kan man tänka sig de var jättesöta tikar allihopa.

Efter promenaden så fick jag vara själv på mattes rum en stund, men det var inga problem, jag hade ju min pläd där att ligga på. På eftermiddagen så gick vi till sist hem, det blev en ganska lagom promenad hem och jag var jättetrött sen hela kvällen.

På fredagen fick jag gå med matte till jobbet igen och jag ska tydligen göra det varje dag nu. Lunchpromenaden verkar vara det bästa på hela dagen, då får man ju träffa de andra hundarna, men det är förstås skoj att jag får vara med min matte. Jag saknade henne en del i början av veckan, och jag har hört henne säga att hon saknade mig också.

One Response to “Födelsedag och ny vardag”

  1. Zera skriver:

    HURRA HURRA HURRA i efterskott .

    Leverpastej som äe så himmla gott.

    Zera

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>