Vi gjorde ju en massa andra saker på Gotland också.

Dagen efter utställningarna turistade vi lite. Vi tog en biltur norr om Visby och tittade på Elinghems Ödekyrka och några raukar vid Lickershamn.

Husse och Loke vid Elinghems Ödekyrka

Susanne, Matte, Primus och jag vid Elinghems Ödekyrka

Jag kikar upp för trappan i Elinghems Ödekyrka

Matte och en rauk vid Lickershamn

På onsdagen så inledde vi dagen med en tur till ett litet fiskläge som heter Kovik. Där finns som små sammanhängande öar man kunde gå ut på. När vi kom ut på en av öarna så började matte, husse och ta av sig en del kläder och sen gå ut i vattnet. Vi skulle bada!! Det var jätteskoj! De hade tagit med sig kongen eftersom den flyter och kastade med i vattnet så jag fick hämta den. Jag skuttade runt, runt och försökte se till att leka med alla. Superroligt!!

Promenad vid Koviks fiskeläge

Primus på stranden

Vi badar

Mer bad

Ännu mer bad

Sista badbilden

Sen åkte vi in till Visby för att gå runt och titta lite. Vi vandrade omkring bland husen och en massa människor stannade och tittade på mig och Loke, jag förstår inte alls vad det är som är så speciellt med oss att alla stannar och tittar på just oss, det gör de ju inte med andra hundar. Men det är ju klart både jag och Loke är ju riktiga snyggingar, det säger matte jämt. Vi var och fikade på ett ställe som heter St. Hans Café, där får man sitta ute i en kyrkoruin och fika och vi hundar var också välkomna.

Vi fikar

Vi var faktiskt i Visby och tittade två dagar. På fredagen så skulle vi ju lämna stugan, men båten gick inte föränn på kvällen så vi spenderade dagen i Visby. Jag fick vara med Susanne, Svenne, Loke och Primus för matte och husse skulle gå på Gotlands Fornsal och titta på deras nya utställning.

I Visby

På kvällen så åkte vi till ett ställe som heter Krusmyntagården där människorna skulle äta middag. Det är en utomhusresturang, och kan ni tänka er vi hundar fick också följa med! Människorna tyckte maten var jättegod och matte och husse köpte lite kryddor ur butiken som fanns där. Sen var det dags att åka till hamnen och båten. Jag sov hela resan hem, och större delen av dagen efter.

Jag måste säga att jag verkligen tyckte Gotland var superkul. Vi hundar kunde följa med nästan överallt, tom på resturang och kafé, och så var det massa trevliga männskor som kom fram och pratade och klappade.

2 Responses to “Gotland del 3 – Semester”

  1. Loppan skriver:

    Äntligen lite update.. :-)

    Varning!!
    När kongen blir lite äldre, då flyter den INTE!!! :-(
    En mycket besviken och förvånad hund stod länge länge och stirrade efter den.
    Pussa pussa pussa Loke från oss,
    ja, dom andra vovvarna med.

  2. Aiax skriver:

    Jodå Loppan, du får se till att din matte köper en flytkong så flyter den alltid. Vi använder ju Lokes som säkert är 5 år gammal nu. :)

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>