Det var tre olika utställningar vi skulle vad med på på Gotland. Första och andra dagen var det Gotlands kennelklubb som hade utställning och tredje dagen så var det Vinthundsklubbens östra avdelning.

Vi fick som sagt bara 3 timmars sömn före första utställningen. Utställningsplatsen låg vid Oscarsstenen i Visby och vi bodde i Tofta ca 18km söder om Visby så det var en liten bit att åka. Loke och Primus stannade kvar i stugan med Svenne och sov lite till.

Vi var tidigt på utställningsplatsen och hittade en bra plats för våra saker vid ringen. Matte tyckte att den här utställningen var en av de mest välordnade hon varit på; bra parkering, trevliga människor i vaccinationskontrollen och gott om utrymme vid ringarna. Sen åt Susanne, husse och matte frukost och jag fick smaka lite jag också.

Fokuserad

När de hade ätit så plockade matte fram min kam och borste, jag skulle tydligen in i ringen allra först och det gäller ju att vara välborstad när man ska bli bedömd. Jag gillar inget vidare att bli borstad med kardan, men det är ju så roligt att vara på utställning så man får väl stå ute med det mindre roliga också.

Blir borstad

Så var det dags att gå in i ringen. Gammelhusse Per tyckte att Susanne gjorde ett sånt bra jobb med mig förra gången att han sagt till matte att hon borde låta oss fortsätta gå i ringen tillsammans. Sagt och gjort, matte satt bredvid och jag fick springa i ringen med Susanne istället. Domaren var en trevlig herre från England, han hälsade vänligt på både mig och Susanne och hjälpte till att hitta en bit plan mark i den annars lite kuperade ringen så han kunde se hur jag såg ut riktigt ordentligt. Vi fick en fin kritik och en 1:a i bedömning. Tyvärr blev det inget HP eller CK med den fina kritiken då han tyckte att jag behövde utvecklas mer.

Domaren tittar på mig

Det var tråkigt nog inte många varghundar anmälda till utställningen, förutom mig så var det bara två tikar också, en junior och en vuxen tik i öppen klass. Vi satt grannar vid ringen med de andra varghundarna och jag måste säga att jag tyckte de var himla söta damer. Efter att vi var klara i ringen så började det att regna, MASSOR. Människorna såg till att sätta upp parasoll och vi uthärdade regnet en stund, men till sist tyckte vi att det blev lite väl blött och packade ihop våra saker och åkte och handlade istället.

När vi kom tillbaka till våran stuga så blev vi välkomnade av Loke, Primus och Svenne. De hade latat sig hela dagen och tagit igen sig efter båtturen. Loke hade fortfarande lite ont i benet efter olyckan så matte och Susanne bestämde att det inte skulle bli någon utställning för honom alls (han var nämligen anmäld till både andra och tredje dagen).

Nästa dag var det så dags för nästa utställning. Vi gick upp tidigt och gjorde oss i ordning. Loke fick följa med han också fast han inte skulle in i ringen, eftersom han tycker det är trevligt att bara vara på plats.

Den här gången var vi inte först in i ringen så vi han titta på några av de andra vovvarna som var där. Det var Greyhounds, Galgos, Hjorthundar och lite andra raser. Till sist var det våran tur. När vi kommer in i ringen så kommer domaren fram och suckar en djup suck, han hälsade inte på någon av oss utan bad bara Susanne att trava mig lite fram och tillbaka. När han sen skulle titta på mig så kände han igenom mig lite snabbt och sen drog han i mina öron (!) åt fel håll. Jag gillar förstås inte när någon försöker dra mina öron neråt så jag knöt åt dem riktigt hårt på huvudet. Till sist så fick vi våran bedömning och den här gången blev det en tvåa. Matte såg lite förvånad ut när jag kom ut ur ringen för hon tyckte att jag hade sett riktigt bra ut, men det är väl så det är ibland, man kan inte alltid vara överens med domaren. Godis fick jag iaf i massor. :D

Loke fick iaf vara med på bilder

Matte, husse och jag vandrade kring lite på utställningsområdet och tittade på alla saker som fanns till försäljning det fanns massa spännande saker. Plötsligt drar matte med mig in i ett litet tält fyllt med koppel och halsband och börjar prova olika halsband på mig. Det hela slutade med att hon hittade ett jättefint läderhalsband med blåa stenar på som hon köpte åt mig. Susanne hittade också ett halsband som hon köpte till Loke, så när vi åkte hem på slutet av dagen så var vi extra fina.

Loke och jag med våra nya halsband

Tredje dagen var det så dags för vinthundsklubbens utställning. Matte och Susanne hade fått lite extra trimtips dagen innan av gammelhusses fru Christina, hon var nämligen också på utställningen med några av sina afghanhundar. Så kvällen innan hade de rykt lite mer i mig och sa att nu var jag extra fin.

Den här dagen var det ännu en engelsman som var domare. Han var riktigt trevligt och hälsade god morgon när vi kom in i ringen och klappade lite på mig. Sen fick Susanne springa ordentligt med mig och han tittade ordentligt och kände igenom och klappade på mig. Och tänk den där extra trimningen måste ha gjort susen för helt plötsligt fick jag en stor blå och gul certrosett. Matte tjoade och hoppade vid ringside och Susanne blev så till sig att hon glömde bort allt och ville först inte ens ta emot rosetten. När vi sen fick gå mot tiken som också var där så blev jag dock tvåa. Men ett BIM är ju inte fy skam :) Matte blev så glad att jag fick en av hennes smörgåsar, och så sa hon något om att skulle jag nu ta ett cert den här helgen så hade jag ju verkligen gjort det på rätt dag.

Jag vinner CERT!

Vi stannade kvar till finalerna eftersom jag skulle in i BIS Unghund också, men där gick det inget vidare. Domaren (samma som första dagen) tyckte att de andra var finare så jag blev inte placerad, men det var så skoj att få springa i ringen med massa andra sorters vinthundar så det gjorde absolut ingenting.

Jag träffade ju två söta ibizatikar också. Vi fick nämligen besök vid ringen av en medlem från mattes och husses forum och hennes hundar, två jättesöta tikar av rasen Podenco Ibicenco (också kallad Ibizahund). Jag fick ju tyvärr inte hälsa så nära på de där tjejerna, fast jag försökte ganska ihärdigt måste jag säga, försökte tom klättra över husse när han satt i sin stol, men inte fungerade det *suck*.

När vi kom hem så hade matte och husse ordnat med bubbelvin och alla firade mig och min rosett. Jag har ju inte riktigt förstått varför de här rosetterna är så viktiga, jag tycker ju det roligaste är att man får vara med i ringen och så allt godis man får efteråt förstås. :D

Loke och matte tar det lungt

Och så fick jag busa med matte och husse på fältet utanför vår stuga. Vi kastade med kongen, det var superskoj!

Spring med matte

Mer spring

Ännu mer spring

Oj vad långt det här inlägget blev! Hoppas ni orkade läsa ända hit. Imorgon ska jag berätta om alla andra roliga saker vi gjorde på Gotland.

5 Responses to “Gotland del 2 – Utställningarna”

  1. Ingrid Ellen skriver:

    Vi orkade läsa hela långa inlägget och gratulerar förstås till den blågula rosetten! Susanne borde fått en rosett också! Snacka om att ha gått från ”nej-jag-går-inte-in-i-ringen” till värsta handlern.

    Nu väntar vi på nästa inlägg.

    Ellen & Ingrid

  2. Loppan skriver:

    Grattis kusinen !
    Jättekul att det gick så braaaaa :-D

  3. Vincent skriver:

    Hej Farbror Aiax!

    Jag heter Vincent och flyttade in hos Mårten och Theresa idag. Det är mycket nytt men de verkar snälla och jag har ju träffat dem massa gånger förut.

    Grattis till utställningsresultaten. Kul att det gick bra.

    Hoppas vi ses snart.

    /Vincent

  4. Loke Klok skriver:

    Näe, nu vill vi faktiskt se en liten uppdatering här! Det är på tiden.

  5. Vincent skriver:

    Jag håller med Loke Klok. Farbror Aiax nu får du uppdatera lite här :-)

    Tråkigt att vi inte fick träffas idag. Jag har ju varit hos mina syskon och är så trött nu.

    Här kommer länken till min blogg:
    http://vincent-varenne.blogspot.com/

    Hoppas vi syns snart.

    /Vincent

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>