Tll sist så kom den ju, vintern. Lång tid har ju förflutit sedan sist (som vanligt :-s ) . Vi har firat Jul, då var Aiax med familj här och bodde några dagar, eller Aiax bodde några veckor själv, sedan kom hans Matte och Husse någon dag före Julafton. Det var ju väldans grått och lerigt över Julen men så till sist kom vintern. Jag har konstaterat att här finns ju väldigt mycket djur. Veckan före Jul såg Matten en varg som sprang över vägen bara 100 meter ifrån där vi bor. Hussen som var med sa att Matten bara inbillat sig, att det måste ha varit en hund. Men här har folk faktiskt koll på sina hundar. Matten fick det bekräftat att det var en varg några dagar senare, en granne hade också sett vargen och var väldigt säker på sin sak då vargen hade passerat mycket nära.

Ekorrar kryllar det av. Den som vi lyckats fånga här på bild var jätteupprörd för att vi gick i närheten av den, den tjattrade och smattrade.

Sedan så matar Matten fåglarna, så det är ett sabla liv i alla träd och buskar utanför huset. Fasanerna är så fräcka, det verkar precis som om de tror att de bor här. Jag gör mitt bästa för att skrämma bort dom härifrån men de kommer hela tiden tillbaka. Och på nätterna hör jag hur rådjuren tassar runt huset, Matten har sett dom, de äter också fågelfrö.

Det har varit lite dåligt med promenader för det har ju varit lite FÖR kallt, Matten upptäckte då att våra vikter hade ökat lite, både hennes och min. Jag som de senaste åren hållit mig på ca 65 kg väger helt plötsligt 73 kg :-o ! Fast alla, t.o.m veterinären säger att jag är jättefin och inte alls fet, det är bara Matten som har tyckt det. Ska hon säga!

Jo, jag har blivit badad, i ett stall! Precis som om jag skulle vara en häst, men många verkar ju tro det. Vilken varghund har inte fått höra sadelskämtet, och alla som drar det tror att de är sååå unika *fnys*. Men Tack ändå snälla Madde för att jag fick bada hos dig, det kändes så mycket bättre efteråt.

I helgen gick vi en ny väg, Hussen gick med också för den väg vi ville gå har en färist så att vildsvinen inte ska kunna ta sig ut på bondens åker, Primus klarar av att balansera över den men inte jag. Så Hussen och Matten högg tag i mig för att bära mig över, det gick med lite mankemang. Matten säger att hon ska bygga en liten bro (snickra ihop två plankor) åt mig för att ha där, så kan hon lägga ut bron då jag ska gå över, då kan vi ju promemera den vägen utan bärhjälp. Här en bild av Hussen den dagen, det var vackert väder och kallt.

Hussen kom hela tiden på efterkälken eftersom han fotograferade mycket, det gillar inte jag och måste stanna för att vänta in honom.

Vi har gått en av mina favoritsvängar idag den kortare varianten på 5 km, vi har en längre på drygt 7 km också men 15 minus är lite för kallt för den. Det är ju väldigt vackert väder, det har kristalliserats is på alla trädgrenar så det blev några bilder tagna. De flesta ifrån den gamla banvallen där Enköpingståget gick en gång i tiden.

Is och dis på Mälaren

Mer is, ser ut som om ett fruset vattenfall tycker Matten.

Primus mitt på banvallen där det fortfarande finns saker kvar sedan tågens tid.

Sol :-)

Här ligger jag gärna efter en kylig promenad, det värmer så skönt om ryggen när det är eld i spisen.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>