Ja, det stämde. Aiax kom hit igen precis som ryktet sa. Han stannade över helgen, Hussarna och Mattarna hade ett kombinerat kräft och surströmmingskalas. Det är första gången jag kände doften av surströmming. Ja, jag säger doft, för det luktade helt enkelt underbart. Jag gick runt med nosen högt upp i luften och sniffade och vädrade. Jag stod länge och passade på Mattens surströmmingsklämma när hon var ute i köket och fixade med något. Men jag vågade inte ta den eftersom de andra Mattarna (Primus matte var också här) vaktade. Men i slutet av kalaset fick vi hundar vår del av det hela. Åh, jag har väl aldrigt smakat något så delikat tidigare. Jag hoppas verkligen att att det blir fler surströmmingskalas i framtiden.

Här kommer lite bilder ifrån gårdagen.  Vi hade varit ute på en ganska lång promenad och när vi kom hem igen passade jag och Aiax på att busa lite. Så badbilderna beror på det, Aiax behövde nämligen svalka av sig lite efter vår vilda lek.

Här äter vi Hagtorn, det är också jättegott. Det var Loke som lärde mig att man kan äta sådana. Här visar jag Aiax att det är mums.

Aiax föredrar att få vatten utvärtes

Medan jag föredrar invärtes

Nedkylning pågår

Sedan måste man ju skaka sig lite

Efter bus och bad fick vi varsit mumsigt märgben. En riktigt mysig dag.

Ryktet säger att det nog inte dröjer länge innan vi ses igen :-)

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>