Nu har det blivit höst och tänk jag gillar det. Matten går riktigt långa promenader med oss i skogen nu när det inte längre är så varmt. Matten letar svamp och jag letar vilt.

Häromdagen när vi gick i skogen så hoppade det helt plötsligt upp en jättestor älg, med stoooora horn. Primus försökte att skrämma bort den genom att skälla, då blev Matten jätterädd och sa till honom att klämma igen näbben så inte älgen skulle bli arg på oss. Jag däremot försökte förmå Matten att släppa mig så jag kunde få springa efter och fånga den, men det gick hon inte med på, utan släpade iväg med oss åt motsatt håll. :-(

Aiax har ju varit här på besök några dagar. Ryktet säger att han snart kommer hit för ytterligare en visit, det ska bli skoj. Här är en bild av honom ute på min altan och min bia, fast benet han gnager på är hans, vi fick varsitt den dagen.

Matten och Hussen är ute på tomten och stökar rätt så mycket nu för tiden. Det ska rensas i rabatter och klippas gräs. Sedan så är ju mer än halva tomten skog, Matten gick där och rensade undan grenar och sly när hon helt plötsligt röt till Hussen och oss hundar att så absolut still. Vi blev alldeles förskräckta och tänkte att här måste ligga en livsfarlig orm eller sånt.

Hon hade hittat kantareller! Va’ är det nått att leva om så våldsamt för. Men hon blev himla glad. Det blev några fina kantarellmackor av svamparna.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>